maanantaina, maaliskuuta 27, 2006

Viikonlopun satoa






























Tässä on viikonlopun tuotoksia. Vihdoinkin kaverille luvattu valkoinen poncho valmiina. Tehty Novitan 7 veljestä -langasta.

Aina ei tarvitse tehdä uutta vaan joskus on mukava muokata vanhaa. Sormenpäistä kuluneet sormikkaat saivat uuden ilmeen kynsikkäinä. Pientä yritelmää kirjonnasta - ehkä pitää vielä treenata :)

Lisäksi puoliksi tehty kesäkassi. Mallina perinteinen isoäidin neliö. Vielä pitäisi päättää, että millainen kahva. Ajattelin virkata sen mustasta, mutta en osaa päättää tuleeko siihen kaksi lyhyttä vai yksi pitkä. Ja jotta kassia voisi käyttää, niin se tarvitsee vielä jonkinlaisen mustan vuorin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi lyhyttä kahvaa ehdottaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olet ollut tuottelias kevään aikana :) Vaikka kaikki työt miellyttää silmää, niin erityiset suosikit on tuo vihreä (virkattu?) kesäkassi sekä poncho vihreästä 7 veljestä langasta. Hypistelin kaupassa tuota samaa lankaa. Mutta miten neulotaan kaksinkertaisella langalla. Tehdään kaksi kerää? Terveisin nimimerkki en ole tumpelo mutta kuitenkin...

Päivi kirjoitti...

Heippa!

Kaksinkertaisella langalla neulomista voi varmaan toteuttaa useammalla tavalla, mutta mä ostin kaksi kerää lankaa ja neuloin kummastakin yhtäaikaa. Tokihan näin jää sitten "yli" kaksi kerän loppua, mutta yleensä ne saa aina jotenkin käytettyä. Ponchoon ei mene ihan kahta kerää. Mulla on tuo langan menekki vaihdellut aika paljon (esim. turkoosia jäi tosi vähän). Suunnittelin jossain vaiheessa, että alkaisin tekemään isöäidin neliöitä langan jämistä, mutta enpä tiedä..

En ole kokeillut, että miten poncho toimisi yksinkertaisella langalla neulottuna.

Tuohon kahva-asiaan kommentoisin sen verran, että kahteen lyhyeen päädyin minäkin. Toinen on jo valmiina.

Päivi kirjoitti...

Niin ja se jäi vielä mainitsematta, että tuo vihreä kassi on virkattu ihan normaalisti kiinteillä silmukoilla. Mietin tuossa päivänä eräänä, että vois toimia pylväillä virkattunakin...