lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Katsaus alkuvuoteen

Taas täällä. Muutama tovi on vierähtänyt. En ole saanut aikoihin laitettua tänne mitään uutta. Mutta tässä on vähän alkuvuoden satoa:

Musta-oranssi pipo on neulottu Novitan Aino-langalla. Puikot suosituksen mukaan ja malli omasta päästä. Pipo on noin kuvattuna ehkä hieman koomisen näköinen. Päähän laitettuna se on tuolta "kärjestä lököttävä". Olisi voinut olla ehkä hieman isompi. Taas tuli havaittua se, että useammalla langalla neulominen ei ole mun juttu, kun muutenkin saa puikot nirskuen neuloa.. Ehkä pitäisi opetella tekemään vähän löysempää....













Kesän aikana olen saanut sentään opeteltua uuden tekniikan - haarukkapitsi. Ei se ollut loppujen lopuksi niin kovin vaikeaa, kunhan vaan pääsi tekniikasta perille. En tosin vieläkään ole aivan sataprosenttisen varma, että tekniikka on täysin hallussa. Toisaalta taas, jos virkkaus onnistuu ja näyttää suht samalta, niin olen tyytyväinen. Sain elokuussa valmiiksi mustan huivin (Tennessee / 3,5 koukku). Lankavalinta oli huono, koska lanka purkaantui säikeiltä ja teki virkkaamisesta vieläkin haastavampaa. Ainakin näin ensimmäistä työtä ajatellen olisi kannattanut valikoida lanka ehkä vähän tarkemmin. Otin tähän mallia Novitan lehdestä (olisko kesänumero), mutta opin taas sen, että ei kannata lähteä soitellen sotaan. Olisi nimittäin hyödyllistä lukea ohje ainakin pariin kertaan huolella. Katsoin haarukan koon hieman pieleen.. Mutta eihän se loppujen lopuksi haittaa, koska huivista tuli vaan nyt persoonallisemman näköinen :) Reunuksen tekemiseen ei jäänyt aikaa, joten sitä vähän muutin.




















Ehkä jäin vähän koukkuun (hahaa..) tuohon haarukkapitsiin. Tekniikka on melko simppeliä ja kuvio nättiä. Ajattelin tehdä pari huivia joululahjaksi. Harvinaista kyllä ajatella joululahjoja näin aikaisin, mutta itseni tuntien jossain vaiheessa tekeminen ei taas maistu ja taas työt seisoo... Ajattelin, että Novitan Seitsemän veljen neliraita-langasta saa vielä kivaa vaihtelua tähän malliin. Ensimmäisenä työlistalla sininen ja toisena sitten puna-vihreälanka. Haarukan väli n. 7 cm ja muuten nro 4 koukku. Malli on Novitan talvi 2006 lehdestä. En vielä tiedä, että mitä teen tuon reunuksen suhteen - mennään joko ohjeen mukaan tai sitten hieman muokaten. Saas nähdä.

Ei kommentteja: